Ұстаздар сайты u-s.kz Сайттың атауы www.u-s.kz
» » Салқын көжелер.


Салқын көжелер.
Сабақ жоспары

Сабақтың тақырыбы: Салқын көжелер.
Ет және көкөніс окрошкасын дайынау.

Сабақтың мақсаты:
а)білімділік: Салқын көжелер дайындау үшін, тағам дайындау технологиясы тәсілдерімен танысып, сапалы тағам дайындауды үйрету.
б)дамытушылық:Тағам дайындауда өз шығармашылығымен
орындауға аспаздық қабілеттерін дамыту.
в)тәрбиелік: Алған білімін өмірмен ұштастыра білетін, өз
мамандығын сүйетін ұрпақ тәрбиелеу.

Сабақтың түрі: аралас сабақ.

Сабақтың көрнекілігі: технологиялық карта, технологиялық сұлба, журналдар, «ет және көкөніс окрошкасы» банері.

І. Ұйымдастыру кезеңі:
1. Оқушыларды түгелдеу;
2. Оқушылардың сабаққа дайындығын тексеру;
3. Қауіпсіздік ережелерін сақтауды ескерту.

ІІ. Кіріспе нұсқау.

1. Үй тапсырмасын сұрап, оқушылардың сабақ үлгерімін анықтау.
2. Жаңа сабақты түсіндіру.
Салқын көжелерге окрошкі, салқын борщ, қызылша сорпасы, көк щи жатады. Оларды наннан дайындалған кваста, қызылша және көкөністер қайнатпа суында, майлы айранда дайындайды.
Ет окрошкісі. Етті, жұмыртқаны қайнатып суда пісіріп алады. Ет немесе шұжықты текшелеп турайды. Жұмыртқаны қабығынан аршып, ақ белогы мен сары уыздан бөледі. Ақ белогын текшешелеп турайды. Көк пиязды жуып, майдалап турайды. Қиярды жуып, текшешелеп турайды. Туралған өнімдерді ыдысқа салып араластырады.
Сұйық дайындау үшін қайнаған суға айранды қосып, сары уызды үгеді де, қант пен тұз қосып араластырады. Дайын сұйық массаны мұздатқышта сақтайды. Аскөкті жуып, майдалап турайды.
Ұсынар кезде тәрелкеге дайындалған қоспаны салып, үстіне мұздатылған сұйық массаны құяды. Бетіне аскөк себеді.
Көкөніс окрошкісі. Картоп, сәбіз, жұмыртқаны суда қайнатып пісіреді. Салқындатып, қабығын аршып тазалайды. Текшешелеп не сабаншалап турайды. Қияр, шалғам, пиязды өңдеп, жуып турайды. Туралған өнімдерді ыдысқа салып араластырады. Сұйық дайындау үшін қайнаған суға айран қосып, сары уызды үгіп, қаныт пен тұз қосып араластырып, дайын сұйық массаны мұздатқышта сақтайды. Аскөкті жуып майдалап турайды.
Ұсынар кезде тәрелкеге дайындалған қоспаны салып, үстіне мұздатылған сұйық массаны құяды. Бетіне аскөк себеді.

ІІІ. Ағымдағы нұсқау:
Оқушыларды топтарға бөліп, «ет және көкөніс окрошкісін» дайындау үшін тапсырмалар беру:
І-айналым: Етті өңдеп,суда қайнатып пісіру.Картоп, сәбізді жуу, су
құйып, ұмыртқаны салып суда қайнатып пісіру.
ІІ-айналым: Піскен етті, көкөністерді сүзіп алу.Салқындатып, қабығынан
аршу,
ІІІ-айналым: Ет немеесе шұжықты, көкөністерді текшешелеп турау.
ІҮ-айналым: Сұйық массаны дайындау.Мұздатқышта сақтау.
Соңғы жарияланған материалдар тізімі
Жас көкөністен салат дайындау.
Кенге жатпайтын пайдалы қазбалар.
Көкөніс.
Көкөністерді азыққа пайдалану.
Әлем халықтарының асханасы
Витаминдер және олардың маңызы
Әлібек, бұл-көкөністер
Денелердің жүзу шарттары. Ареометрлер.
Көкөністерден салат дайындау
Аскөкті үй жағдайында өсіру тәсілі

Автор Елемесова Аршагүл Мирзахасқызы

№12 колледж

Бөлім: Материалы / Технологиядан ашық сабақтар | Көрсетілім: 5350 | Қосты: NA | Ілмек сөздер:
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Бөлімдер
Авторлық бағдарлама
Коучинг жоспарлары
Мектеп әкімшілігі
Мектептен тыс мекемелер
Сыныптан тыс жұмыс
Оқушымен жұмыс
Тәрбие сағаты
Ата-аналармен жұмыс
Қосымша жинақтар
Бастауыш сыныпқа арналған ашық сабақтар
Қазақ тілінен ашық сабақтар
Әдебиеттен ашық сабақтар
Открытие уроки по русскому языку
Уроки литературы
Ағылшын тілінен ашық сабақтар
Биологиядан ашық сабақтар
Химиядан ашық сабақтар
Физикадан ашық сабақтар
Математикадан ашық сабақтар
Информатикадан ашық сабақтар
Тарихтан ашық сабақтар
Географиядан ашық сабақтар
Адам және қоғам пәнінен ашық сабақтар
Психологиядан ашық сабақтар
АӘД пәнінен ашық сабақтар
Өзін-өзі тану пәнінен ашық сабақтар
Құқықтан ашық сабақтар
Экономикадан ашық сабақтар
Музыкадан ашық сабақтар
Технологиядан ашық сабақтар
Дене шынықтыру пәнінен ашық сабақтар
Сызу сурет пәндерінен ашық сабақтар