Ұстаздар сайты u-s.kz Сайттың атауы www.u-s.kz
» » Бағасы. Саны. Құны.


Бағасы. Саны. Құны.

Бағасы. Саны. Құны.

Сабақтың тақырыбы: Бағасы:Саны.Құны.

Мақсаты:1.Оқушыларға баға,сан,құн туралы түсінік беру,күнделікті өмірмен байланыстыру.
                  2.Оқушыларға экономикалық білім беру.
                  3.Оқушыларға есептеу дағдыларын жетілдіру.
Көрнекілік:Интерактивті тақта,цифрлар мен сызбалар.
Сабақтың әдісі:Сұрақ-жауап,түсіндіру.
Сабақтың әдісі:Ертегі сабақ
                                         Сабақтың барысы:
І.Ұйымдастыру кезеңі.

Психологиялық дайындық.
ІІ.Үй тапсырмасы.
№3 (ә) жеке-жеке оқушылардан сұрау.
ІІІ.Жаңа  сабақ.
-Бүгін сабақ  ерекше болмақ.Ол  үшін біз  «Мақта қыз бен мысық» ертегісін еске түсіреміз.
-Бір-екі оқушы мазмұнын айтады.
1-сиырдың тапсырмасын орындаймыз.
Мысыққа мен көмектесіп жіберейін. (түсіндіру)
Бағалар ең көп кездесетін  жер ол дүкендер.Ондағы заттармен таныстырып,бағаларын салыстырамыз.Нәрселер сатып аламыз.
Қалам 6 тг,дәптер 10 теңге.Мен екі дәптер ,2 қалам сатып алсам,қанша теңге  төлеуім керек?
Б=Қ/С
Сызбамен түсіндіру.
Құны дегеніміз- ол заттар үшін төленетін ақшаның саны.
Қ=Б*C
Саны –сатып алған заттың санын білдіреді.
С=Қ/Б
-Баға деген не?
-Құны деген не? Саны деген не?
2 –ағаштың тапсырмасы.
№5.Кесте бойынша есептер шығару.
Сөйтіп мысық шаршады,ендеше біз мысыұты сергітейік.
Сергіту сәті
Алдарынан кім шығады?
3-қыздардың тапсырмасы:
Қызықты сұрақтар.
Бір лимонның бағасы 100 тг,ал бір алмынғ бағасы 60 тг.
1)Не қымбат:Алма ма,әлде лимон ба?(лимон)
2)Не арзан алма ма,әлде лимон ба? (алма)
3)Ненің бағасы қымбат:алманың  ба,әлде лимонның тба?Бір жеміске қарағанда қарағанда неше теңге арзан? (лимон 40 тг қымбат)
4-дүкеншінің тапсырмасы:
№7.Периметрін тап.
Берілгені:                          Шешуі:Р=5см8мм+3см3мм+5см8мм+3см3мм=18см2мм                                        
Ені-5см 8мм                     Жауабы:Р= 18см 2мм
Ұзындығы-3см 3мм
Р-?
5-тауықтың тапсырмасы:
 №6.Баған түрінде шығар.
677-499=178      497+264=761
137+798=937     238+762=1000
6-тауықтың тапсырмасы:
Есепті шығар.
Берілгені:                   Шешуі:Қ= Б*С       8*5=40 кг
І қорапта-8кг              Жауабы:V қорапта -40 кг
 V  қорапта -? кг
7-мақта қыздың тапсырмасы:
Логикалық есептер
1.Бес екілікті нәтижесінде 7 шығатындай етіп таңбамен біріктіру керек.
2*2*2*2*2=7
2. Жұмыртқа 5 минутта піседі,осынлай 4жұмыртқа неше минутта піседі?
3.Бақтиярдың  4 ұлы бар,олардың әрқайсында  туған қарындастары бар.Бақтиярда неше ұл,неше қыз бар?
Осыдан кейін  Мақта қыз мысыққа біреудің еңбегіне қол сұқпа,үлкендердің тілін ал,әдепті болып жүр,-деп ақылын айтты.
-Ал,балалар біз қандай болуымыз керек?
-Біз әдепті болуымыз керек,алған нәрселерімізді үнемі қайтаруды үйренуіміз керек.Үлкендерді сыйлайтын адал адам болуымыз керек!
Сабақты қорытындылау
 

Білемін

Білдім

Білгім келеді

 

 

 


Үйге тапсырма:№6
Бағалау

Өзін-өзі бағалу

 


Соңғы жарияланған материалдар тізімі
Қайталау сабағы
Есеп (қанша қысқа?).
Разрядтан аттап жазбаша көбейту, бөлу.
Буынға бөлейік
1-ден 10 дейінгі сандар
Баға ,сан,құн шамалары арасындағы тәуелділік.
Дауыссыз б мен п әріптері
Қалдықпен бөлу
Баға, сан , құн шамалары
10 санының құрамы
Бөлім: Уроки / Ашық сабақтар | Көрсетілім: 7007 | Қосты: Моншакова Кунсулу Назырбаевна | Ілмек сөздер:
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Бөлімдер
История
открытые уроки по истории
Педагогика
открытые уроки по педагогике
Биология
открытые уроки по биологии
Информатика
открытые уроки по информатике
Математика
открытые уроки по математике
Физика
открытые уроки по физике
Химия
открытые уроки по химии
Разное
открытые уроки
География
Открытые уроки по географии
русский язык